Tisztelt partnerünk

Szeretném Önnek bemutatni és egyben ajánlani is raktárunk szolgáltatásait, mint egy lehetőség a budapesti mammut központokkal szemben.

  • Raktárunk elhelyezkedése a keleti piacok szempontjából, kiváló. Könnyebben elérhetőek a keleti területek
  • Megbízhatóan és nagy odafigyeléssel, méretünkből adódóan kiemelten, elsőbbséggel tudunk foglalkozni partnereink disztribúciós feladataival
  • Megrendeléseket 24 órás kiszállítási határidővel minden esetben tudjuk teljesíteni

  • Szükség esetén folyamatos kiegészítő munkát biztosítunk(Cimkézés, pomóciós, csomagolás, mix összeállítások stb)
  • Ha az ön cége több régiót szolgál ki, és költséghatékjonyan szeretné ezt megtenni, akkor "crossdocking" lehetőségét is tudjuk ajánlani raktár bázisunkon
  • Teljes felület klimatizált, szükség esetén -18-16 °C tudunk tárolni 12 hónapon keresztül

Magas színvonalon

Cégünk magas színvonlon egyedi kiszolgálást nyújt, ezt bizonyítja hogy a prémium kategóriában, kiemelt minőségű élelmiszerek forgalmazását végző logisztikai szolgáltatást több éve végzünk.

Rakománykezelés
Raktározás, Tárolás
Csomagolás

Partnereink

Raktárirányítási rendszer

Ahhoz hogy egy raktár az elvárt színvonalon eleget tudjon tenni ellátási feladatainak, alapvető követelmény olyan olyan raktár-irányítási rendszer alkalmazása amely integrálni tudja az áruáramlási és információáramlási folyamatot.
Az integráció legfőbb jellemzője az egyidejűség, ami azt jelenti hogy a raktári tranzakciókhoz kapcsolódó információk a végrehajtás időpontjában azonnal a folyamatirányítás rendelkezésére állnak. E követelmények ma már csak számítástechnikai eszközök alkalmazásával lehet csak megfelelni.
A Prizma Logisztika Kft. raktárkezelő rendszere az UNILOG. Számos alapprogramján keresztül lehetőséget nyújt a raktárban történő folyamatok és a készletekkel kapcsolatos mindenféle mozgás nyomonkövetésére. A partnerekkel történő kapcsolattartás EDI alapú adatátviteli rendszeren történik. Az UNILOG rendszer teljes mértékben a raktár igényeinek megfelelően lett kialakítva. Természetesen vannak korlátok mind a rendszer, mind pedig a raktár oldaláról.
A logisztikai szolgáltatás elvégzéséhez szükséges adatok (megrendelések, visszáru, kiszállítási kérvény) interface-en keresztül töltődnek át az UNILOG rendszerébe. Az információ és anyagáramlás lényegében párhuzamosan történik, nem lehet olyan anyagáramlási folyamatot véghezvinni a raktárban, amelyet az informatikai rendszeren ne lehetne nyomon követni.
project-done 8700

m² raktárterület

project-done -18

°C Hőmérséklet

project-done 12

Hónap tárolás

project-done 6500

Raklapférőhelyes raktár